Szabadon a lakásban

A nyuszik szeretnek megrágcsálni dolgokat, ezért ha szabadon szeretnénk engedni a lakásban, fel kell készülnünk rá, hogy ne tudjon túl nagy károkat okozni.

Fontos, hogy a szabadon lévő vezetékek olyan helyen legyenek, ahol a nyuszi nem éri el őket. Ha egy vezeték mégis elérhető helyen van, bevonhatjuk például műanyag kábelcsatornával, vagy valamilyen tárgyat elé téve megnehezíthetjük az elérését.

A nyuszik szeretik a kicsi, sötét helyeket, amilyenek például a bútorok és a falak között vannak. Ha engedjük neki, hogy az ilyen helyekre bemásszon, gondoskodjunk azok rendszeres takarításáról, és figyeljünk rá, hogy ne legyen ott semmi olyan, amit nem szeretnénk, hogy meg legyen rágva. A nyuszi ilyen helyeken felszedheti a padlószőnyeget, megrághatja a faborításokat stb. Ha ez nem zavar, semmi gond, ha azonban el akarjuk kerülni, vízzel feltöltött falkonokat dughatunk az ilyen helyekre, meggátolva a nyuszi bejutását.

Ha van a szobában ágy, a nyuszi valószínűleg oda is szeret majd felmenni. Az ágy vagy az ágynemű megvédése érdekében ilyenkor érdemes az ágyat letakarni valamivel, amit nem sajnálunk, ha a nyuszi kirágja.

Figyeljük meg, hogy a padlón nem csúszkál-e a nyuszink tappancsa. Ha igen, a ketrece bejáratához, és minden olyan helyhez, ahol fel-le szokott ugrálni valamire, rakjunk kis szőnyegeket, megkönnyítve a közlekedését.

Mivel a nyuszi a nap legnagyobb részét egy helyben fogja tölteni, nyugodtan kinn maradhat egész nap szabadon, nem kell attól félni, hogy reggeltől estig ugrálni kell majd rosszasága miatt. Ha kitapasztaljuk, hogy mely napszakokban szokott a legaktívabb lenni, tudni fogjuk, mikor számíthatunk "rosszaságra" tőle, és kedvünk szerint eldönthetjük, hogy az adott nap bevállaljuk-e ezt az időszakot szabadon.

A ketrecébe valamilyen finomsággal csalogathatjuk vissza.

Attei2009. okt.

Hiba jelentéseHiba jelentése

Kapcsolódó trükkök

Összes trükk

Hozzászólások

Hozzászólás írásához jelentkezz be vagy lépj be Facebookkal!